2010-06-08

Hostafrancs, barri de Sants



La fira de les entitats va ser el marc on varem realitzar aquest darrer taller. En un carrer de Sants ple de estands i paradetes per on passaven riuades de gent, varem poder ocupar quasi mitja vorera posant les taules al llarg del carrer i la veritat és que varem poder treballar molt bé.
Petits i grans de seguida es posaren a crear. I és que quan a una persona, gran o petita, se li donen totes les eines i no es posen límits a la seva imaginació, és ben bé igual on es trobi, el que faci, qui sigui, d'on vingui... Fàcilment s'abstrau del que anava a fer i s'endinsa en la dimensió del Present, on Tot és Possible.
Dins d'aquesta atmosfera de creació a cada taller sorgeixen idees i solucions tècniques fantàstiques de les que aprenem un munt! aquesta vegada varem arreplegar un parell de idees molt bones per aplicar en properes ocasions: de les creacions sense pintura un nen ens va mostrar que sobre les ampolles o caixes satinades es pot colorejar molt bé amb ceres! Una mare i la seva filla ens ensenyaren la manera de fer flors amb un manyoc de llana a base d'estirar l'entrelligat de fils del centre d'un capdell i tallar-ne un bon troç per fer amb ell els pètals; el resultat és espectacular! a les imatges la trobareu...
La nostra amiga Lucia ens va acompanyar com a tallerista i com sempre, va ser entrenyable treballar i compartir amb ella. Gràcies bonica!

Cornellà, Sant Ildefons



A la gran plaça de Sant Ildefons vàrem realitzar un taller com a part del programa de la festa major del barri. En Ruperto i en Benito, els responsables de l'associació de veïns ens varen acollir meravellosament, facilitant-nos tot allò que necessitàvem sota l'intens sol primaveral. Va ser un matí productiu, on entre xocolata desfeta i la festa de la escuma varen sorgir creacions fabuloses: castells ben diversos, naus, titelles, barques, personatges, animals, variades abstraccions... Al acabar, amb ganes de gresca, també nosaltres ens vàrem endinsar en la muntanya d'escuma podent-nos treure les restes de pintura que dúiem a sobre!

Viladecans, festa amb molts encants




A Viladecans va fer tanta calor
que ens vam fer unes viseres amb cartró.

Alguns nens/es se'n van fer de paper de diari,
com si anessin de safari.

Els veïns eren molt amables i simpàtics,
en veure tot el muntatge es varen quedar estàtics.

Les creacions van ser espectaculars,
totes i cadascuna eren del tot singulars.


Sofisticades naus de colors surcaren el cel de Viladecans,
gallines, dracs, robots, marcianos i acolorides mans.

La imaginació corria a raudals
amb màscares, flors i animals;

Un, d'un coll d'ampolla en va fer un porró,
quan ho vegi el seu pare li posarà vi de debó.

De creativitat ni havia a carretades,
hi és que una vegada més... fem Recicletades!

Parc de la Creueta