2010-05-14

Pel maig, a Badalona, cada dia un raig


Arribant a Badalona, després de desmuntar paradeta a Bellvitge, ens trobem amb que el sol continua escalfant-nos. La Conxita ens esperava per treure'ns la pilona per entrar al parc de l'Arnús on s'hi celebrava La Festa del Badiu. Un nen em va posar al dia; em va explicar que els badius son els patis que tenen darrera les cases antigues de Badalona, i que la paraula també s'utilitza per anomenar la gresca i la xerinola.
La Primavera floria en les creacions de nens, nenes, mares i pares. Marietes multicolor, bèsties ferotges, moltes flors... i sobretot aigua!!
Sort que ens havien posat unes carpes per fer el taller en cas de pluja. Per que una hora més tard de començar, plovien grans gotes que ens feren recollir-ho tot; com també recollien les carpes per donar com a finalitzada la festa. Quin Badiu!!

Arriba la Primavera al barri de Bellvitge



Amb el cel encapotat a Bellvitge començava La Festa del Sol. Festa que fa molts anys havien deixat de fer i ara, per primer cop, la reprenien. Tot un treball d'organització pels veïns de la antiga Plaça del Mercat. Podies anar a fer un vol amb una bicicleta elèctrica, jugar amb jocs gegants o anar a escoltar sardanes a sota la glorieta. La frase més escoltada era " -Que el temps aguanti...i que surti el sol" i així va ser.
Més de mil persones estaven previstes. El taller va ser un continu bullici de famílies que anaven i venien, i que es quedaven una estona per crear a partir de deixalles. Concentració, presència, inspiració...Des de cargols, bolets, granotes, flors i gats fins a castells tutti colori, robots, monstres amb boques obertes, naus espacials, bressols, passant per escultures abstractes,... Una nena es va dedicar a crear jocs tradicionals amb els que vàrem estar jugant petits i grans.
Un bon començament per la nova etapa de la Festa del Sol!

Castellolí de Festa Major

En la tranquil.la vila de Castellolí, avui és Festa Major. Només arribar ens trobem una gent preparant la xocolata desfeta amb melindros per donar d'esmorçar a tothom qui s'acosti. Tot i no veure cap rastre de nens, nosaltres comencem a muntar el taller. "-Estan tots a la tómbola... però ja vindran. El poble és petit!-" ens diu la dona xocolatera.
A poc a poc les famílies van arribant i després d'un bon got de xocolata, comencen a sortir les idees i creacions més fantàstiques.
Gats de tots colors i textures, telescopis amb tubs, animals ma, estrambòtiques flors, bolets, una palmera, màscares diverses, personatges, un capgròs, dracs-capsa, un avió, trens, camions amb tetrabrics,...fins i tot alta bijuteria feta amb taps i filferro!